Cart 0
q1.png

My Mr. Blind Date

RM 20.00 RM 25.00


AMMARA bertemu Rizki kerana mahu menemani kawan-kawan mereka yang berdating blind date.

“Awak pernah pergi Paris?”
“You tengok I ni nampak macam berduit sangat ke nak bercuti sampai ke Paris? I nak bercuti dalam Malaysia pun kena kumpul duit bertahun-tahun. You salah orang.”

NAMUN, pertemuan itu melelahkan Ammara. Rizki, lelaki blind datenya itu tak sudah mengejarnya hingga sedikit demi sedikit rahsia hatinya terbongkar. Anak yang dianggap derhaka, Isteri yang dianggap curang…

“Kalaulah kenangan tu I boleh padam sesenang I padam kesalahan pada kertas, I dah buat lama dah.” - Ammara

“I tahu you baik. Penerang dalam setiap sudut. Penerang kepada hidup orang lain. Kalau telefon ada flashlight, I ada you. You’re my flashlight.” - Rizki

SAAT cinta Ammara kembali berputik, saat lamaran diterima, saat perkahwinan baru terbina…

“Sekarang I ragu dengan akad yang you lafazkan. Sahaja aku berkahwin kerana cina buta, am I right?” - Ammara

SIAPAKAH sebenarnya Daniel Rizki yang memerangkap Ammara hingga ke alam perkahwinan?